Nevşehir’de 12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı Anılacak
Nevşehir’de, İstiklâl Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 105. yılı ve milli şair Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlenecek.

Nevşehir’de, İstiklâl Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 105. yılı ve milli şair Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlenecek.
Nevşehir Valiliği tarafından organize edilen program, 12 Mart 2026 Perşembe günü saat 10.30’da Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Anma programı saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayacak. Program kapsamında Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılacak ve günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleştirilecek. Etkinlikte ayrıca Mehmet Âkif Ersoy’un “Ye’s” ve “Ordunun Duası” adlı şiirleri okunacak.
Programda öğrenciler tarafından İstiklâl Marşı’nın yazılış sürecini anlatan “Uyanış” adlı tiyatro sahnelenecek, Mehmet Âkif Ersoy’un şiirlerinden günümüze mesajlar paylaşılacak. Düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri de tören kapsamında takdim edilecek.
Milli şair Mehmet Âkif Ersoy’un hatırasını yaşatmak ve İstiklâl Marşı’nın anlamını yeni nesillere aktarmak amacıyla düzenlenecek programa tüm vatandaşlar davet edildi.
09 Mart 2026



